Genel olarak girişimsel veya cerrahi işlem uygulanacak tüm hastalara operasyon öncesi bazı hazırlıklar yapılır. Bu hazırlıkları aşama aşama anlatarak süreci daha bilinçli şekilde yaşamanızı amaçlamaktayız.
İlk olarak;
-Girişimsel/cerrahi işlem kararı verildikten sonra size verilen işlem tarihinden en az 2 gün önce gerekli tahliller, ekg ve akciğer grafisi yapılır. Kan hazırlığı gerekiyorsa kan isteği yapılır.
-KOAH, astma,bronşit,
-Kalp yetmezliği,
-Diabet(şeker hastalığı),
-Böbrek yetmezliği, Karaciğer yetmezliği,
-Kan hastalıkları, geçirilmiş kanama ve pıhtılaşma bozuklukları,
-Geçirilmiş felç/inme, nörolojik ve psikiatrik hastalıklar,
-Cerrahi bölgede cilt hastalığı veya geçirilmiş ameliyatlar varsa, bunlar hakkında hekiminizi bilgilendirmeniz gerekir.Bu durumda gerekli ek incelemeler yapılarak ve ilgili bölümlerce değerlendirildikten sonra ikinci aşamaya geçilir.
İkinci aşamada;
-Yapılan testler Anestezi hekiminiz tarafından değerlendirilerek işleme engel yoksa, en uygun anestezi yöntemine karar verilir. Hasta anestezi uygulanma şekli, etki süresi, anestezi sonrası dikkat edilmesi gerekenler ve olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirilir.
-Hastanın anestezi ile ilgili soruları cevaplandıktan sonra girişimsel/cerrahi işlemi ve anestezi yöntemini kabul ettiğinize dair bilgilendirilmiş onam formu imzalatılır.
-Anestezi onayından sonra cerrahınızla görüşerek adına yatışınız yapılır ve cerrahi onam formu imzalatılır. (Ablok 3.kat Karma Cerrahi Servis Kardiyovasküler Cerrahi)
Üçüncü aşamada;
-Ameliyattan önceki gece saat 24:00 den sonra aç kalmanız, su ve sigara içmemeniz önemlidir.
-Cerrahi uygulanacak vücut bölgesindeki tüylerin 2 gün önceden alınması enfeksiyon riskini azaltmak yönünden çok önemlidir. Açlık şartlarının sağlanmaması veya cerrahi bölgede tüy bırakılması durumunda operasyon iptal edilir.
Dördüncü aşama;
-Operasyon sabahı yapacaklarınızı içerir. Aksi belirtilmediyse sabah 8 de odanızda olmanız gerekir. Operasyon saatinde personel sizi ameliyathaneye götürür.